Bani din Blogging

Bani din blogging - si cum sa castigi bani din blogging ! Am sa va prezint principalele metode de a face bani din blogging :
  1. Inserarea pe blog de reclame PPC (pay per click) prin Google Adsense și alte rețele de anunțuri. Totul despre Google Adsense : Afla pe Forumul Myrochat totul despre Google Adsense, cum sa faci bani pe net cu Google AdSense si avantajele inscrierii in Google Adsense!
    Google Adsense pune la dispozitia utilizatorilor sai un numar foarte mare de formate (dimensiuni) de reclame imagine, text si in format video.  Inserarea reclamelor oferite de Google Adsense in pagina este foarte usor de realizat.

  2. Inserarea de reclame PPC în feedul RSS prin Google Adsense – puține clicuri, ar trebui să aveți câteva mii de cititori abonați la feedul RSS pentru a strânge câțiva euro lunar. Dacă folosiți Feedburner pentru feedul RSS de pe blog reclamele din Google Adsense se inserează ușor în feed, sub articole. Nu apelați la metoda asta dacă aveți câțiva zeci de abonați, îi veți alunga.
  3. Publicarea de articole plătite (pay per post) scrise pentru a promova branduri, produse etc. Dacă aveți un blog cunoscut sau cu mulți cititori cu siguranță veți fi contactat direct de firme sau de către agenții pentru publicarea de articole plătite sau participarea la campanii de promovare mai complexe. Este ok, dar nu vă mințiți cititorii, încercați să vă prezentați opinia proprie în legătură cu produsele promovate. Dacă nu vă plac mai bine refuzați colaborarea. Daca știți că aveți un blog bun puteți să contactați voi direct agențiile care organizează campanii pe bloguri și social media, nu aveți nimic de pierdut. Vă recomand să citiți și Daca isi pune reclame pe blog, nu il mai citesc, De ce nu fac toți bloggerii bani din blog?, Cum să faci bani din blog – varianta practică
  4. Inserarea de linkuri în sidebar, de regulă pentru optimizarea unui site în motoarele de căutare. Se plătesc lunar sau anual, prețurile se calculează după traficul blogului, Page Rank, influența bloggerului etc.
  5. Inserarea de bannere pe blog pentru firme, în header, sidebar sau chiar în articole. Nu exagerați cu ele, eu de exemplu închid rapid un blog dacă văd trei bannere în primul ecran, și în header. și in sidebar și la începutul articolului.
  6. Folosirea unor unelte de marketing afiliat – eMag Profitshare și 2Parale sunt cele mai cunoscute la noi. Marketingul afiliat funcționează bine mai ales dacă aveți un blog nișat, care are legătură cu produsele promovate. Puteți afișa widgeturi sau bannere, dar cel mai bine convertesc articolele în care inserați linkurile afiliate. Puteți face review-uri pentru produse, vă puteți exprima opinia inserând linkurile afiliate, ideea este că un articol convertește mult mai bine decât un banner în marketingul afiliat. am mai scris pe tema asta: Cum facem bani din marketing afiliat in Romania, De ce nu merge marketingul afiliat in Romania, Marketing afiliat: recomandari pentru prieteni
  7. Vânzarea directă a unor produse sau servicii către cititorii blogului. Puteți realiza o carte electronică pe care să o vindeți online, direct pe blog, puteți să vă promovați serviciile pe care le oferiți (grafică web, scrierea de articole pentru alte bloguri sau site-uri….). E o metodă foarte bună pentru cei care au un blog cunoscut și și-au creat un brand personal, sunt priviți ca profesioniști în domeniul lor
  8. Donații de la cititori prin Paypal, se poate afișa un widget pe blog. În România nu funcționează din ceea ce știu eu, dar unii bloggeri mi-au spus că au mai primit donații.
Ce alte posibilități prin care se pot face bani cu ajutorul unui blog mai știți?
Articol preluat de pe:
http://mariussescu.ro/2011/11/am-un-blog-de-ceva-timp-cum-fac-bani-din-blogging/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Top Chaturi Romanesti