Google : 176 ani de la nasterea lui Mark Twain

Google : 176 ani de la nasterea lui Mark Twain ! Google a schimbat logoul de start dedicandu-l marelui scriitor american Mark Twain. Imaginea comemorativa ofertita de Google aduce in atentia cititorilor ca astazi se implinesc 176 de ani de la nastesrea lui Samuel Langhorne Clemens cunoscut sub pseudonimul literar de Mark Twain. S-a nascut in anul 1835 la Missouri si a murit la 21 aprilie 1910 în Redding, Connecticut.
Bibliografie :
  • (1867) Advice for Little Girls (ficțiune)
  • (1867) The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County (ficțiune)
  • (1868) General Washington's Negro Body-Servant (ficțiune)
  • (1868) My Late Senatorial Secretaryship (ficțiune)
  • (1869) The Innocents Abroad (scrieri de călătorie, non-ficțiune)
  • (1870-71) Memoranda (monthly column for The Galaxy magazine)
  • (1871) Mark Twain's (Burlesque) Autobiography and First Romance (ficțiune)
  • (1872) Roughing It (non-ficțiune)
  • (1873) The Gilded Age: A Tale of Today (ficțiune)
  • (1875) Sketches New and Old (povestiri ficționale)
  • (1876) Old Times on the Mississippi (non-ficțiune)
  • (1876) The Adventures of Tom Sawyer (ficțiune)
  • (1876) A Murder, a Mystery, and a Marriage (ficțiune); (1945, ediție privată), (2001, Atlantic Monthly).
  • (1877) A True Story and the Recent Carnival of Crime (povestiri)
  • (1878) Punch, Brothers, Punch! and other Sketches (povestiri ficționale)
  • (1880) A Tramp Abroad (literatură de călătorie)
  • (1880) 1601: Conversation, as it was by the Social Fireside, in the Time of the Tudors (ficțiune)
  • (1882) The Prince and the Pauper (ficțiune)
  • (1883) Life on the Mississippi (non-ficțiune)
  • (1884) Adventures of Huckleberry Finn (ficțiune)
  • (1889) A Connecticut Yankee in King Arthur's Court (ficțiune)
  • (1892) The American Claimant (ficțiune)
  • (1892) Merry Tales (povestiri ficționale)
  • (1893) The £1,000,000 Bank Note and Other New povestiri (povestiri ficționale)
  • (1894) Tom Sawyer Abroad (ficțiune)
  • (1894) Pudd'nhead Wilson (ficțiune)
  • (1896) Tom Sawyer, Detective (ficțiune)
  • (1896) Personal Recollections of Joan of Arc (ficțiune)
  • (1897) How to Tell a Story and other eseuri (eseuri non-ficțiune)
  • (1897) Following the Equator (scrieri de călătorie, non-ficțiune)
  • (1900) The Man That Corrupted Hadleyburg (ficțiune)
  • (1901) Edmund Burke on Croker and Tammany (satiră politică)
  • (1902) A Double Barrelled Detective Story (ficțiune)
  • (1904) A Dog's Tale (ficțiune)
  • (1905) King Leopold's Soliloquy (satiră politică)
  • (1905) The War Prayer (ficțiune)
  • (1906) The $30,000 Bequest and Other povestiri (ficțiune)
  • (1906) What Is Man? (eseu)
  • (1907) Christian Science (non-ficțiune)
  • (1907) A Horse's Tale (ficțiune)
  • (1907) Is Shakespeare Dead? (non-ficțiune)
  • (1909) Captain Stormfield's Visit to Heaven (ficțiune)
  • (1909) Letters from the Earth (ficțiune, publicat postum)
  • (1910) Queen Victoria's Jubilee (non-ficțiune)
  • (1916) The Mysterious Stranger (ficțiune, eventual nu de Twain, publicat postum)
  • (1924) Mark Twain's Autobiography (non-ficțiune, publicat postum)
  • (1935) Mark Twain's Notebook (publicat postum)
  • (1969) The Mysterious Stranger (ficțiune, publicat postum)
  • (1985) Concerning the Jews (publicat postum)
  • (1985) Concerning the Jews (publicat postum)
  • (1992) Mark Twain's Weapons of Satire: Anti-Imperialist Writings on the Philippine-American War
  • (1995) The Bible According to Mark Twain: Writings on Heaven, Eden, and the Flood (publicat postum)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Top Chaturi Romanesti

  • Multumesc Emag - Multumesc Emag pentru cadouri, vouchere si pentru reducerile mari oferite la toate produsele de care aveam mare nevoie. Ei bine am editat acest articol :...
  • Forum Chat Online Gratis - Bine ati venit pe Forum Chat Online Gratis, locul unde romanii din intreaga lume se intalnesc si se distreaza. Alegeti tema de discutie pentru ziua de as...
  • Chetuieste - Chetuieste Chetuieste Online cu prietenii tai din Romania si din intreaga lume foarte usor. Bine ai venit pe Chetuieste, un chat online romanesc gratis, un...
  • Chetuieste - Chetuieste Chetuieste online cu prietenii tai pe cel mai vizitat chat din Romania. Bine ai venit pe chetuieste, un chat online romanesc gratis, un loc unde...
  • Sarbatori Fericite - Comunitatea www.chatgratis.ro va ureaza Sarbatori Fericite! Cu ocazia Sarbatorilor de iarna va dorim o vacanta plina de liniste, odihna, pace sufleteasca...